Zoutkamp een vissersdorp met een rijke geschiedenis, gelegen in gemeente Het Hogeland, in provincie Groningen. Hier vind u alle praktische informatie over alles wat met Zoutkamp te maken heeft.

We hebben alle verenigingen en clubs, stichtingen en middenstand voor u op een rij gezet.

Huisarts

Huisarts Plus Apotheek Zoutkamp is te bereiken via het telefoonnummer 0595-401300 en zit aan de Hunsingokade 2. De praktijk is geopend op werkdagen van 8.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 17.00 uur.
’s Avonds, ’s nachts, op feestdagen en in het weekeinde kunt u voor spoedeisende hulp contact opnemen met de Doktersdienst Groningen via het telefoonnummer 0900-9229.

Afval

Afval wordt elke maandagochtend opgehaald, de ene week de groene en de andere week de grijze bak. Wanneer het precies wordt gehaald is te zien op de afvalkalender. Omgeving Wilhelminastraat en Marnestraat kan het afval kwijt in de ondergrondse container, hiervoor heeft u een pas nodig.
Grofvuil kunt u bij de gemeente kwijt, lees hier meer.
Oud papier wordt door de kerk verzameld elke laatste vrijdag van de maand. U kunt het papier in dozen bij de weg zetten ’s middags of vroeg in de avond. Dit kan afwijken afhankelijk van feestdagen of extreem weer, dit wordt meestal via de facebook pagina ZoutkampHLDVG gedeeld.
Glas kan uiteraard in de glasbak, deze staan op het Dorplein en in de Prins Bernhardstraat.

Geluiden

Gelukkig is Zoutkamp een heel rustig dorp, de kerktoren van de gereformeerde kerk luidt elk half en heel uur. Op zaterdagochtend om 11.00 uur gaat de sirene op het dak van de brandweerkazerne (de “hoel”) drie keer. Deze sirene was vroeger toen de brandweer nog aan het Dorpsplein zat de manier om de brandweerlieden te alarmeren. Elke zaterdag om 11.00 uur werd de sirene kort getest, dat is in 2006 in ere hersteld.