Om goed van Zoutkamp en de omgeving te genieten, is één dag natuurlijk niet genoeg. In en om Zoutkamp zijn genoeg mogelijkheden om te overnachten. Voor elk type verblijf is er wel wat!

Vakantiehuis Enkhuizen236077_lsr_2015060435924192208 (2)

Achter dit vakantiehuis schuilt een verhaal met historie. Het is van oudsher een vissershuis en de toren die naast het huis is herbouwd betreft een kalkoven. In de 19e eeuw was Zoutkamp bekend van de schelpenvisserij ten behoeve van de kalkbranderij. Zo heet de woning niet voor niets Enkhuizen. Het vissershuis stond vroeger aan de Spuistraat in Zoutkamp, maar werd in de jaren 60 afgebroken om herbouwd te worden in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Jarenlang is de woning daar in onderdelen opgeslagen geweest zonder dat het werd opgebouwd. Vrijwilligers van de Stichting Historische Visserij Zoutkamp hebben het initiatief genomen de woning per boot terug te brengen naar haar thuishaven. Voor boekingen kun je terecht op Belvilla.

Camping de Rousant

Camping de RousantCamping de Rousant is een camping met een maritieme uitstraling met een fantastisch uitzicht op alles wat Zoutkamp qua historie en visserij uitstraalt.

Bezoekers van Zoutkamp kunnen overnachten in een twee comfortabele trekkershutten en een historische Sluismeesterswoning, van waaruit je liggend in je bed, van het uitzicht in het Nationaal park Lauwersmeer kunt genieten.

Kijk voor meer informatie op de website van camping de Rousant.

Om Hoeskes

Om Hoeskes appartement, aan de oude zeedijk. Gelegen in het centrum van het dorp. Vlakbij alle voorzieningen. Te boeken via Airbnb.

 

B & B de Juckemaheerd

bbjuckemaheerdTwee royale, luxe ingerichte twee-persoonskamers met de mogelijkheid voor een derde persoon/kind. Het derde bed staat op een vide en indien gewenst is er een kinderbedje bij te plaatsen. Beide kamers hebben een eigen ruime badkamer met douche en toilet, die net als de kamer rolstoeltoegankelijk is. De kamers hebben tv, dvd speler, radio en WIFI.

Kijk voor meer informatie op de website van Bed & Breakfast de Juckemaheerd.

Jachthaven Hunzegat

Haven HunzegatNaast ligplaatsen voor boten zijn er bij Haven Hunzegat zo’n 10 schitterende camperplekken ingericht met direct uitzicht over het water. U kunt voor de deur uw hengel uitgooien. De plaatsen zijn inclusief elektriciteit en water. Verder kunt u natuurlijk gebruik maken van al onze faciliteiten.

Kijk voor meer informatie op de website van jachthaven Hunzegat!

Camping ’t Ol Gat

Camping 't Ol Gat!Kanocamping ’t Ol Gat is ongeveer 1 hectare groot, en biedt ruim plaats aan caravans, campers en tenten. De plaatsen zijn voorzien van elektriciteit. Op het terrein is een toilet gebouw met alle noodzakelijke voorzieningen geplaatst en een kapschuur die tevens als slechtweer onderkomen kan dienen.

Kijk voor meer informatie op de website van Kanocamping ’t Ol Gat!

Robersum Recreatie

Camping RobersumRobersum heeft een gezellige groepsaccommodatie, die door het intieme karakter van het gebouw zeer geschikt is voor een familiereünie en vriendengroepen.

Maar ook voor schoolgroepen is het – mede door het royale buitenterrein met trapveld, volleybalveld, kinderspeelplek en kampvuurkuil – een uitstekende thuisbasis voor een boeiende werkweek. Er zijn extra voorzieningen voor gehandicapten beschikbaar

Kijk voor meer informatie op de website van Robersum Recreatie!