Lauwersmeermars
01/06/2019
01
juni
t/m
Hele dag

Lauwersmeermars

De Lauwersmeermars kent een rijke historie en heeft zijn sporen verdiend als militaire mars. De mars is 19 keer georganiseerd in Duitsland als “Bergen-Hohne Mars”. Toen de mars daar in 1993 voor het laatst werd georganiseerd is de organisatie vanaf 1994 overgenomen door de W.L. van Nassaukazerne in Zoutkamp. Vanaf 2012 is de Stichting Lauwersmeermars opgericht om de mars voort te zetten. In 2017 heeft de Stichting 40Mijl de Lauwersmeermars overgenomen om deze tocht nieuw leven in te blazen en continuïteit van deze mooie route te waarborgen.

De Lauwersmeermars is een bijzonder mooie route van 45 kilometer om het Lauwersmeer. Hierbij wandelen de deelnemers door en langs het prachtige natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer. Bij de Lauwersmeermars gaat het om de afstand, het wandelen, de wind, de wolken, de weidsheid en flora & fauna, met het Lauwersmeergebied als gastheer. Houdt u van rust, uw hoofd leegmaken tijdens het wandelen, verdwijnen in het landschap en een gevoel van vrijheid, dan zit u goed bij de Lauwersmeermars! Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.lauwersmeermars.nl

Locatie:
Pinksterfeesten Zoutkamp
07/06/2019 - 10/06/2019
07
juni
t/m
00:00

Pinksterfeesten Zoutkamp

De pinksterfeesten in Zoutkamp worden elk jaar georganiseerd, met als hoogtepunt Vlaggetjesdag op maandag. Het hoogtepunt van de dag is het binnenhalen van de Garnalenkoningin en haar hofhouding door het Koninginneschip. Vier dagen lang is er de kermis, en natuurlijk in de diverse café’s live muziek!  

Op Vlaggetjesdag (Pinkstermaandag) wordt traditiegetrouw de jaarmarkt gehouden. Dit eeuwenoud evenement vindt plaats in de Dorpsstraat, Hellingstraat, Spuistraat, Sluisweg, Havenstraat en Reitdiepskade. Over een afstand van ongeveer 2 kilometer bieden 70 ambachtslieden en standhouders hun koopwaar en etenswaar aan. Daarnaast zijn er diverse stands die visserij gerelateerd zijn. Iets wat niet mag ontbreken in het oude vissersdorp.

Kijk voor meer informatie op de website van Pinksteren Zoutkamp

Locatie: