Groningen Swim Challenge

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 26/08/2017
05:30

Locatie
Verlengde binnenhaven


De stichting Groningen Swim Challenge organiseert elk jaar een fantastische zwemestafette van Zoutkamp naar hartje stad Groningen. Dwars door het Reitdiep, dus met recht een challenge. Deelnemers gaan echter niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen als team ook een flink bedrag op voor het goede doel. Net als de twee vorige edities zal voor het UMCG Kanker Researchfonds worden gezwommen, ditmaal op zaterdag 26 augustus 2017!

Dit jaar zal de vierde editie van de Swim Challenge wederom in Zoutkamp starten. Onder begeleiding van boten met vrijwilligers, coaches en schippers zullen twintig teams en in totaal honderd deelnemers in estafettevorm de ruim 33 kilometer tot de Oosterhaven in Groningen zwemmend volbrengen. In de praktijk zwemt iedere zwemmer ongeveer acht kilometer. Wil jij, bijvoorbeeld samen met enkele vrienden, clubgenoten of collega’s, de uitdaging aangaan? Kijk op onze website of één van de social media kanalen en wie weet lig jij op 26 augustus nog voor de dageraad in het water in de idyllische haven van het pittoreske Zoutkamp, aan de voet van het nationaal park Lauwersmeer.

Tijdens de eerste kilometer is het Reitdiep zo’n 300 meter breed en wordt er richting Electra gezwommen. De morgenstond is daar en kleurt de hemel op schitterende wijze. Bij Electra staat het door Koningin Wilhelmina in 1920 geopende boezemgemaal De Waterwolf. Het gemaal torent hoog boven het Groninger landschap uit en is een baken om naartoe te zwemmen. Electra is na het startpunt de eerste plek waar toeschouwers goed zicht hebben op de zwemmers. Eenmaal in Electra wachten alle zwemteams op elkaar om simultaan te worden weggeschoten richting Roodehaan. Op naar de volgende tussenstop! En zo gaat de tocht door naar Aduarderzijl, Garnwerd en Dorkwerd, waarna al gauw de stad Groningen opdoemt en de finish in zicht is. In hartje Groningen, aan de Westerhaven, sluiten de deelnemers van de City Swim aan, waarna gezamenlijk in een indrukwekkende colonne richting finish in de Oosterhaven zal worden gezwommen.